Annabel ondersteunt je met kennis van zaken

08 september 2023
Annabel Decubber Ondersteunen met kennis van zaken

Na 8 jaar als frituuruitbaatster maakte Annabel zo’n 6 maanden geleden de overstap naar Frietjesonline.be en one2three. Als trouwe gebruiker van het platform is ze perfect geplaatst om frituuruitbaters best practices mee te geven en staat ze altijd klaar om eventuele onduidelijkheden uit te klaren. Reken maar dat die praktijkervaring gewaardeerd wordt. 

“Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet vanaf moment 1 voor Frietjesonline.be gewonnen was”, lacht Annabel. “Toen ik een eerste keer werd benaderd rond 2018 ging ik niet meteen overstag. Online bestellen was nog helemaal niet ingeburgerd in ons wereldje en ik zag er de meerwaarde niet van in. Toen ik niet zo heel veel later de overstap maakte van een frituur in Deurne naar Wijnegem, ging ik wel mee in het verhaal en dat heb ik me geen seconde beklaagd, integendeel.”

Corona als groeimotor

Corona had een enorme impact, dat hoeven we je vast niet te vertellen en Frietjesonline.be betekende de redding voor heel wat frituren. “Op een gegeven moment moesten de deuren dicht en het feit dat we ondertussen vertrouwd waren met Frietjesonline.be was een zegen. De bestellingen stroomden binnen. We waren de enige frituur in Wijnegem die digitaal aan de slag was en de business boomde. Trouwens ook na corona bleef zo’n 75% van de gebruikers online bestellen. Corona was echt een kantelpunt op dit vlak.”

Annabel Decubber

Zowel voor de klant als de friturist is online bestellen een enorme win-win.

De meerwaarde? Die is voor Annabel glashelder. “Klanten kunnen rustig thuis hun bestelling samenstellen en moeten vervolgens niet aanschuiven in de frituur. Zo winnen ze heel wat tijd. Voor de friturist zorgt het voor extra klanten en net zo goed komt de bon binnen die moet klaargemaakt worden. Veel impact op het operationele proces heeft het dus niet. “Daarnaast win je tijd, want de bestelling op het ticket is echt duidelijk, waardoor je geen bijkomende vragen meer moet stellen. Zo bedien je meer klanten, kun je toch nog je sociale rol vervullen en wordt de wachttijd beperkt, wat kun je meer wensen?”

Thuis in het digitale

Een opgroeiend dochtertje was de reden om de frituur vaarwel te zwaaien. “Ik was al een fervente gebruiker van het platform, stelde zelf de menu’s samen, paste ze aan in het online systeem, werkte promoties op schermen uit … kortom toen de vraag kwam van Frietjesonline.be om de overstap te maken heb ik geen moment getwijfeld, het digitale heeft me altijd geboeid. Ik heb ook nog een webshop voor dierenvoeding gerund, de materie is me dus niet onbekend.

Annabel Decubber

Als je zelf 8 jaar een frituur hebt gerund weet je waarover je praat en dat weten klanten te waarderen.

Praktijkervaring die loont

Momenteel is Annabel aan de slag als Customer Support medewerker, een job die haar als gegoten zit. “Af en toe mis ik mijn vorige job nog wel, maar ik heb hier snel mijn draai gevonden. Met mijn voorkennis kan ik klanten snel verder helpen en het feit dat ik de praktische werking van een frituur door en door ken is zeker een voordeel. Over het one2three platform leer ik nog dagelijks bij. De mogelijkheden zijn enorm en we bieden veel meer aan dan enkel een bestelsysteem. Denk maar aan zuilen, een kassasysteem op maat voor frituren en meer. Af en toe trek ik ook de baan op om de werking met het systeem te optimaliseren of om een potentiële klant over de streep te trekken. Ik ken immers de meerwaarde van onze systemen en eens je er mee weg bent, wil je nooit anders meer”, besluit Annabel.