{"id":3621,"date":"2022-01-17T11:13:27","date_gmt":"2022-01-17T10:13:27","guid":{"rendered":"https:\/\/stage-nl.one2three.be\/?post_type=resource&p=3621"},"modified":"2022-02-07T10:07:22","modified_gmt":"2022-02-07T09:07:22","slug":"vergelijking-gedrukt-menu-pdf-menu-digitaal-menu","status":"publish","type":"resource","link":"https:\/\/one2three.nl\/inspiratie\/vergelijking-gedrukt-menu-pdf-menu-digitaal-menu\/","title":{"rendered":"Welk soort menukaart kies ik best voor mijn horecazaak?"},"content":{"rendered":"\r\n

Gedrukt of digitaal\u2026
welk soort menukaart kies ik best voor mijn horecazaak?<\/h1>\r\n

Gedrukt of digitaal\u2026 welk soort menukaart kies ik best voor mijn horecazaak?<\/h1>\r\n

\"Welk<\/p>\r\n

Wanneer horeca-ondernemers hun kaart vernieuwen, denken ze best na over de menu-opties die ze vandaag hebben. Elke optie heeft zo zijn gevolgen voor hun zaak. \u00a0In dit overzicht maken we je wegwijs om een goede keuze te maken.<\/p>\r\n

Wij vergeleken de 3 meest gebruikte soorten van menukaarten:<\/p>\r\n

    \r\n
  1. een gedrukt menu<\/a><\/strong>,<\/li>\r\n
  2. een PDF-bestand<\/a><\/strong> dat je via een QR-code kan bekijken, en<\/li>\r\n
  3. een “responsive” online menu<\/a><\/strong> dat je via een QR-code kan bekijken (of in een app of op een website).<\/li>\r\n<\/ol>\r\n

    Een vergelijking tussen een gedrukt menu, pdf-menukaart en een “responsive” online menu<\/h2>\r\n

    1. De gedrukte menukaart<\/h3>\r\n

    De klassieke optie<\/strong>: menukaarten kennen we al 250 jaar, sinds de eerste restaurants rond 1770 openden in Parijs.<\/p>\r\n

    Afhankelijk van het type horecazaak zien we vandaag verschillende vormen: een mooi boekje, gedrukt op een papieren placemat, in een flyer-formaat of in een geplastificeerd document.<\/p>\r\n

    Klanten kunnen door het menu bladeren, of zien in een oogopslag de verschillende categorie\u00ebn om hun keuze te maken vooraleer te bestellen bij de bediening.<\/p>\r\n

    \"De<\/p>\r\n

    Voordelen van een gedrukte menukaart<\/h3>\r\n

    Een gedrukte kaart is door iedereen gekend<\/strong>, de meeste zaken werken er al vele jaren mee.<\/p>\r\n

    Een mooie menukaart kan standing<\/strong> overbrengen, of \u00a0en is aangenaam om door te bladeren. Waarom veranderen?<\/p>\r\n

    Afhankelijk van de gekozen stijl kunnen er advertenties opgenomen worden om de kosten te drukken<\/p>\r\n

    Nadelen van een gedrukte menukaart<\/h3>\r\n

    Gedrukte menukaarten zijn niet altijd even effici\u00ebnt. De productie en elke aanpassing aan je kaart kost je tijd en geld.<\/p>\r\n

    Als je advertenties wil opnemen, kost dat extra tijd, en het geheel kan druk en onoverzichtelijk worden en niet meer in lijn liggen met de sfeer van je zaak.<\/p>\r\n

    Je bediening moet de kaarten ronddragen en ophalen.<\/p>\r\n

    Je moet vaak nog pagina’s vervangen of je hebt extra kaarten of bordjes nodig: lunchmenu’s, dag\/weekmenu’s, seizoenssuggesties,…<\/p>\r\n

    Af en toe moet je bediening mensen informeren dat bepaalde gerechten niet meer verkrijgbaar zijn.<\/p>\r\n

    Gedrukte kaarten kunnen vuil worden of kreuken. Ze verslijten, dus je moet ze geregeld vernieuwen. En qua hygi\u00ebne zijn ze niet top.<\/p>\r\n

    Laatste nadeel: een groeiende groep milieubewuste klanten vindt dat je geen bomen moet omhakken om elk seizoen een nieuwe kaart te presenteren.<\/p>\r\n

    2. Een PDF-bestand dat je via een QR-code kan bekijken<\/h3>\r\n

    Een digitale optie<\/strong>. Of toch deels. QR-codes bestaan al sinds de jaren 1990 maar ze zijn pas echt handig geworden in gebruik toen Apple in 2018 een QR-codescanner in de camera-app van de iPhone stopte. En tegenwoordig zit dit standaard op alle toestellen.<\/p>\r\n

    QR staat voor Quick Response<\/strong>, zodat je geen online adressen moet intypen\u2026 maar gewoon de code scannen.<\/p>\r\n

    Veel horeca-uitbaters plaatsten tijdens covid snel QR-codes met een link naar een pdf-versie van hun gedrukte menukaart. \u00a0Een goed idee?<\/p>\r\n